Λεξικό γαστρονομίας
Τι είναι τι, στη μαγειρική
9/5/17
Κεντανές
Στη Κρήτη έτσι ονομάζουν τα μικρά πράσα.
Ιστορία
Το όνομα "κεντανές" προέρχεται από το ιαπ.ken=ξίφος+τρανής-τρανές, κεν+τρανές-κεν+τ(ρ)ανές-κεντανές (λόγω ομοιότητας των φύλλων με το ξίφος).
Πήρα τις πληροφορίες απο
εδώ
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Νεότερη ανάρτηση
Παλαιότερη Ανάρτηση
Αρχική σελίδα
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου