9/5/17

Ιταλική λαχανίδα

Είδος χειμερινού λαχανικού με σκούρα πράσινα κατσαρά φύλλα και δυνατό, υγρό κορμό. Οταν τη τρώμε μοιάζει με λάχανο όμως έχει πιο γήϊνη γεύση με ελαφριά πικράδα που τη κάνει ιδανική για διάφορα φαγητά. Πηγαίνει με ομελέτες, μπαίνει σε σάλτσες για μακαρονάδες, χορτόπιτες, χορτοκεφτέδες, λαχανόρυζο, με φρικασέ, με ψάρια, με σούπες, σαλάτες, με ντρέσσινγκ, με τυριά ακόμη και με φρούτα. Τρώγεται και ψητή στη σχάρα, ή σωτάρεται για να αναμιχθεί με άλλα συστατικά. Στο εμπόριο τη βρίσκουμε και στη μορφή των τσίπς (πατατάκια).

Είναι πολύ θρεπτική περιέχει αντιοξειδωτικά και αντιφλεγμονώδη στοιχεία, βιταμίνες Α, Β6, C. K, Μαγγάνιο, ασβέστιο, Ωμεγα-3 λιπαρά, σίδηρο,

Κάβολο Νέρο, Λαχανίδα
Kale, Dinosaur Kale, Italian Cabbage, Tuscan Kale, Cavolo nero - Brassica oleracea 'Lacinato'

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου